*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
בואו לגלות דרכים חדשות ליהנות מאספרסו עם Lavazza
Coffee Design הוא קפה שפוגש יצירתיות, עולם שלם לגלות שנוצר כתוצאה משילובי טעם מפתיעים.
למעשה, הוא לא היה קיים עד לפני כמה שנים, עד ש-Lavazza הפכה את Coffee Design לצורת אומנות של ממש. אפילו טעמם של קפוצ'ינו או אספרסו מועשר בארומות ותווים מפתיעים.
מקום הולדתם של הרעיונות שלנו הוא מעבדה ב-Training Center שמוקדשת במלואה ל-Coffee Design; כאן אנו יוצרים מוצרים חדשניים, מתנסים בשילובי טעם חדשים ומפתחים כלים להכנת קפה ולהגשתו.
נקודת המוצא של היצירות הנפלאות האלה? כל החדשנות והחוויה של Lavazza.
טירמיסו 2.0
טירמיסו עם אותם רכיבים קלאסיים, אך בהיפוך תפקידים. הביסקוויט הוא כעת דף של קקאו, הקפה אוורירי, מיוצר על ידי מיצוי קר, וגבינת המסקרפונה מממלאת תפקיד קליל יותר. שכבה אחר שכבה, האווריריות של המרקם מאזנת את טעמי המרכיבים, והקינוח מושלם עם קפה טחון שמפוזר מלמעלה.
אלמנט מרכזי במתכון הוא מרכז הקפה הנוזלי המושג באמצעות תהליך הספריפיקציה ההפוכה של פראן אדרייה. הבסיס עשוי מקראמבל קפה מלוח, ועליו ספרת הקפה עטופה בשוקולד לבן וקרם קפה. בעת החיתוך, מתגלה הפתעה מתוקה של מרקמים וטעמים.
מרק חלב, עם מעט רכיבים פשוטים, בהשראת אירועי העבר ומסורות כפריות. הבסיס שעשוי מלחם מקורמל מתאים באופן מושלם לגנאש הקפה, ומוגש בתוך קרם חלב קטיפתי המתובל בקפה טורקי טחון.
שלושת המרנגים הקטנים והפריכים הללו נוצרו באמצעות קפה נמס של Lavazza (קפה נמס באיכות גבוהה מאוד). כאשר הם מוגשים לצד כוס אספרסו קלאסי, הם הופכים מוצר בסיסי כמו אספרסו לחוויית Coffee Design אמיתית.
הג'ל המקורמל עם המרקם הגבישי הייחודי שלו והבסיס שעשוי מקפה בחליטה קרה (קפה קר מועשר), שפותח כמחווה לעולם הקפה, הוצג לראשונה עבור מהדורת 2015 של Identità Golose. הוא נושא את חתימתה של השפית הקונדיטורית בעלת השם העולמי, לורטה פאנלה.
בצק עלים קפה עם טעם ייחודי וטקסטורה ריחנית וחמאתית, המתאים במיוחד למטעמים מתוקים ומלוחים. אידיאלי לבראנץ' ולארוחת בוקר קונטיננטלית. חוויית טעם עילאית עם מרמלדת תפוזים וכבד אווז.
Terrain de café הוא רעיון יצירתי שפותח על ידי ה-Training Center של Lavazza כמחווה לתחרות היוקרתית ביותר שמשוחקת על מגרש החימר האדום. גנאש אגוזי לוז נעטף בקפה, וצבעו הכתום הוא מחווה למגרש החימר של תחרות הרולאן גארוס. את שכבת הקפה מכינים על ידי יצירת קראמבל מלוח חדש שבו 30% מהבצק עשוי משאריות קפה ממוצות. על מגרש זה מונח כדור טניס עשוי פרלין אגוזי לוז מצופה בשוקולד לבן ולימון של ג. גובינו.
המוצר הזה ממציא מחדש את הקפה מקיאטו כג'לי אספרסו עם פניני שמנת. את הפנינים מכינים באמצעות מכשיר לייצור קוויאר, אשר בעזרת שמנת נוזלית משחרר את המוצר לתוך מכשיר חליטה מבוסס חנקן. הטמפרטורה הנמוכה (-196°c), הופכת את השמנת לפנינים לבנות קטנות, שהטעם והמרקם שלהן יוצר ניגוד קסום לג'ל הקפה. זוהי המצאה מחודשת ומלאת דמיון של קפה המקיאטו, בה האספרסו הוא ג'לי רך. החנקן הנוזלי הופך את השמנת הנוזלית לפנינים קפואות המשלימות את המתכון עם ניגוד מהנה של טקסטורות וטמפרטורות.
Coffeetail n. 50 שנקרא על שם הרשימה האחרונה של 50 הטובים בלונדון, הוא קוקטייל המבוסס על קפה Kafa של Lavazza, שממוצה בקור במשך 12 שעות (חליטה קרה), ואליו מוסיפים רום מסוג Havana Club וקליפת לימון. התוצאה היא משקה המזכיר את הקובה ליברה הקלאסי שמוגש בצנצנות קטנות ושקופות כחלק מטרנד "צנצנות הריבה"!
CUCCHIAINO ÈSPESSO
כף זו, בעיצובו של היוצר הספרדי, טוני סגארה, היא הכף המחוררת שפותחה במיוחד עבור Èspesso, הקפה המוצק הראשון בהיסטוריה. החור באמצע הכף מדגיש את המרקם המוצק של Èspesso.
בעיצובו של קלאודיו קרמל רשמה Lavazza פטנט, על כוס Passion>Me, שהיא שייקר לקוקטיילים המשלבת בין הפעולה המסורתית של הכלי לבין תצוגה משעשעת. קוקטייל Passion>Me מוגש כשמרכיביו הבסיסיים כבר מעורבבים בכוס, כשהמכסה שמכיל את קפה האספרסו מונח הפוך מעליה. לאחר קבלת המשקה, הצרכן מוסיף את הקפה לרכיבים האחרים ומשקשק את הכוס כמו ברמן מקצועי.
הספל הכפול, פטנט רשום של Lavazza, פותח בהשראת הקפה הווינאי המקורי, שבו החלב והקפה מוגשים בנפרד. הספל הכפול מציג באופן חדשני את רעיון הטעימה של שני מוצרים בעלי מרקם וטמפרטורה שונים בספל אחד, כמו במקרה של המוצרים המיוחדים Tandem Espresso ו-Tandem Cappuccino.
מכונת הקפוצ'ינו Cuor di Crema, שיא של תרבות הקפה על שלל צורותיה, נולדה משיתוף פעולה בין צוות ה-Training Center של Lavazza ליחידת הציוד. עם מכונת הקפוצ'ינו Cuor di Crema, פטנט רשום של Lavazza, ניתן להכין בבית קפוצ'ינו ומגוון משקאות חמים וקרים איטלקיים מסורתיים בקלות.
רעיון פשוט וגאוני להוספת סוכר לקפה בלי לשבור את שכבת הקרמה שלמעלה, לשמירה על מלוא הארומה של האספרסו שלכם. Espoon היא כף ייחודית עם חור באמצע, שפותחה עבור Lavazza על ידי דווידה אולדאני, אחד השפים והמעצבים המובילים בעולם. כאשר ה-Espoon באה במגע עם הקרמה של האספרסו, היא חותכת דרכו בעדינות ומונעת מהארומה לברוח ומהקפה להתקרר מהר מדי, כפי שעושות כפות מסורתיות.
כלי חדשני שמשמש להכנת קפה קר מסוג Geloespresso ודרך חדשה ליהנות מקפה קר קלאסי. במכל זה, שרשום כפטנט של Lavazza, קודם כל מוזגים את הקרח ולאחר מכן אספרסו רותח, שמומתק לפי הטעם. תוך מספר שניות של חלחול דרך הקרח, הקפה מגיע לרמת הרעננות המבוקשת ונכנס לכוס דרך חור מכויל בתחתית המכל. פעלול קסמים פשוט ומתוחכם, שניתן ליהנות ממנו בצורה המלאה והמושלמת ביותר באמצעות מצנן קפה שקוף.
מהחיפוש המתמיד אחר פתרונות חדשניים, מגיע המיקסר הרב-תכליתי הבלעדי והחדש. המיקסר הרב-תכליתי פותח על ידי ה-Training Center של Lavazza ויחידת הציוד ורשום כפטנט של Lavazza. הוא יכול לשמש להכנת כל סוגי האספרסו המיוחדים שלנו, וגם משקאות חמים וקרים אחרים, במהירות ובצורה מושלמת. הוא מאפשר הכנת חלב לקפוצ'ינו ושוקו חם, שייקים על בסיס קפה ומתכונים חדשניים אחרים. הוא כולל מגוון פונקציות, וניתן להשתמש בו להכנת עד 4 מנות. מכשיר אותנטי להכנת מספר משקאות, שלמרות גודלו הקומפקטי, כולל בכלי אחד את כל הציוד שבדרך כלל משמש להכנת משקאות בבתי קפה.
לאחר ה-Espoon המחוררת, ה-Training Center ודווידה אולדאני פיתחו את ה-Ecup: ספל אלגנטי ומעוצב בעל צד בעיצוב זווית חדה שמאפשר לאספרסו להחליק ללא הפרעות מפיית המכונה. הוא כולל תא אוויר מיוחד שמבודד את הקפה למניעת כוויות, בעוד ששני החורים החלולים הקטנים בצד הספל מהווים נקודות אחיזה עבור האצבעות. עם ה-Ecup, האספרסו מחליק בהדרגתיות אל תוך הספל, כך שכל הקרמה נשארת ו הטעם והארומה של הקפה נשמרים במלואם.