*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
סביב קפה טורקי יש סוג של הילה רומנטית, שכן תהליך ההכנה שלו הוא עתיק, שראשיתו במאה ה-16, בתקופת הסולטאן סולימאן והאימפריה העות'מאנית. למכשיר בו משתמשים הטורקים להכנת הקפה שלהם, הידוע בשם ג'זווה, יש מראה אקזוטי והוא מספק חוויית קפה יוצאת דופן, כפי שנראה בפסקאות הבאות.
למרות שמקורו בטורקיה, נדמה שהמילה "ג'זווה" מגיעה מהמילה הערבית "ג'ד'ווה", שמשמעותה גחלת. ג'זווה מורכב מסיר קטן, ידית ארוכה ושפת מזיגה המעוצבת באופן מושלם לבישול קפה טורקי נפלא. שם נוסף הוא איבריק, ומשמעו "מים" או "למזוג", על פי מסורות שונות במזרח התיכון, ג'זווה היה עשוי במקור מפליז, נחושת, זהב או כסף. בשל הפופולריות שלו באירופה, הביקוש הגובר לקנקנים הטורקיים המסורתיים האלה גרם ליצרנים לייצר אותם ממספר חומרים, כולל קרמיקה ואלומיניום, על מנת להתאים אותם למקורות חום שונים.
לכל חומר, שמיוצר במגוון גדלים ועיצובים, יש את היתרונות שלו וגם את החסרונות שלו. עם זאת, כל אלו יכולים להפיק קפה טורקי מדהים. בואו נראה בפירוט מהם החומרים הנפוצים ביותר שמהם הם מיוצרים:
בין אם הם מיושנים או עדכניים, כל החומרים האלו הם בטוחים לשימוש ומתאימים להכנת ספל טעים וחזק של קפה טורקי!
מה זה קפה טורקי? בואו נראה מה מבדיל בינו לבין קפה רגיל. קודם כל, כפי שהשם עצמו מרמז, יש לנו עסק עם משקה מסורתי מטורקיה, שהוא למעשה די פופולרי בחו"ל, הן באסיה והן באירופה. יש לו מאפיינים ייחודיים והוא שונה מאוד מקפה רגיל בגלל טחינת הפולים ושיטת ההכנה שלו, שכוללת כמובן את הג'זווה. הבישול המסורתי שלו דורש קפה טחון דק מאוד (יותר דק מקפה רגיל), מים ובדרך כלל סוכר. כפי שאנחנו עומדים לראות, הכנת הקפה הטורקי כוללת שלב של העלאת קצף - רגע לפני הרתיחה - בתוך הג'זווה לפני ההגשה.
בעוד שכל סוג של קפה מתאים לקפה טורקי, זני עראביקה הם בהחלט הטובים ביותר. עם זאת, רובוסטה או כל תערובת אחרת עדיין יתאימו וספל הקפה שלכם יהיה מלא טעם! כדי לטחון את הקפה שלכם, ניתן להשתמש במטחנת קפה טורקית זולה ותואמת. בואו נראה איך מכינים קפה טורקי נהדר עם השיטה הקלה להכנה הזו!
הנה כמה טיפים נוספים להכנת קפה טורקי מסורתי נהדר באמצעות ג'זווה:
ככה מכינים קפה טורקי מדהים! אנשים בטורקיה בדרך כלל שותים את ספל הקפה שלהם מייד לאחר ארוחת הבוקר. לבסוף, זכרו שקפה טורקי מוגש לרוב עם שוקולד או עם קינוח טעים, כמו רחת לוקום מסורתי או בקלוואה טובה.