*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
למדו כיצד להכין גרסה נטולת גלוטן של אחת מעוגות הקפה האהובות ביותר עם Lavazza.
עוגת קפה ללא גלוטן היא הגרסה נטולת הגלוטן לאחד הקינוחים האמריקאים האהובים ביותר, עוגת קפה קלאסית.
בעלת מרקם רך שמזכיר בריוש, עוגת קפה מלווה לרוב בספל קפה או תה.
מקורה במאה ה-18, כאשר שפים אמריקאים הכינו עוגות בטעם קפה כדי לא לבזבז את המשקה.
לאחר מלחמת העולם הראשונה, הודות לטכניקות פיסטור מודרניות, עוגת הקפה הייתה מצופה בשמנת חמוצה.
הגרסה הטעימה הזו מתאימה לכולם.
4 ביצים
60 מ"ל שמן צמחי
100 מ"ל קפה
150 גרם אבקת סוכר
1 גרם מלח
75 גרם קמח תפוחי אדמה
30 גרם קמח אורז
45 גרם קורנפלור
גרידה מחצי לימון
8 גרם שמרים
1 שקיק של סוכר וניל
1. מכינים את הקפה ומניחים לו להצטנן מעט: במתכון זה, הקפה צריך להיות פושר.
2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
3. מערבבים את הקפה עם השמן וגרידת הלימון בעזרת מטרפה.
4. מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, הסוכר והווניל כדי שהתערובת תישאר רכה ואוורירית.
5. מקציפים את החלבונים במשך כ-5 דקות, תוך הוספת קורט מלח, עד לקבלת קצף יציב.
6. לאחר הקצפת החלבונים, מוסיפים אותם לתערובת בתנועות קיפול מלמטה למעלה כדי שלא ייווצרו גושים.
7. לוקחים את תבניות הקאפקייקס, משמנים אותן ושופכים בערך 100 גרם של בלילה לתוך כל תבנית: הקאפקייקס מוכנים לאפייה.
מכניסים את הקאפקייקס לתנור בחום של 150°C למשך 35 דקות.