*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
האם אי פעם חשבתם על טליאטלה בתור קינוח? בואו ליהנות מהמתכון החדשני הזה ביחד איתנו
טליאטלה עם קפה היא גרסה מתוקה לאחת המנות הפופולריות בעולם: טליאטלה.
מנה מפורסמת שמוגשת לרוב ברוטב בולונז, אבל יש לה הרבה וריאציות שונות. אתם יכולים לחשוב על קינוח יותר יצירתי?
פסטת ביצים שאופיינית למחוז אמיליה-רומאניה,ונפוצה במטבח המסורתי של מרכז וצפון איטליה, שמה נובע מהפועל האיטלקי "tagliare" (לחתוך) שכן, באופן מסורתי, צורתה מתקבלת על ידי רידוד הבצק לעלה דק וחיתוכו.
מקורן של אטריות הטליאטלה עתיק מאוד, ולא קיים הרבה תיעוד, שכן ההיסטוריה שלהן שזורה בזו של סוגי פסטה אחרים. עם זאת, בתקופת הרומאים הן היו כבר מאכל פופולרי ונודעו בשם "לגאנה", כפי שהזכיר הורטיוס.
להכנת המתכון המקורי הזה, אנחנו ממליצים להשתמש בתערובת כמו Qualità Rossa: אספרסו מאוזן ומלא-גוף, שנולד מאיחוד של עראביקה ברזילאית טבעית ורובוסטה.
ההנאה משתייה משותפת של ספל קפה נהדר הייתה מאז ומתמיד רגע אהוב בקרב משפחות איטלקיות.
לפסטה
350 גרם קמח 00
5 ביצים
25 גרם אבקת קפה
להכנת הרוטב
250 גרם גבינת עזים
100 מ"ל חלב
100 גרם שמנת
75 גרם אגוזי לוז
100 גרם חמאה לטיגון הפסטה
5 גרם אבקת קפה
מכינים את הטליאטלה
1. מנפים את הקמח עם אבקת הקפה.
2. יוצרים גומה בחומרים היבשים ומוסיפים לתוכה את 5 הביצים.
3. לשים למשך 5 דקות עד לקבלת בצק קשה וחלק.
4. מכסים את הבצק עם ניילון נצמד ונותנים לו לנוח במשך שעה.
5. מרדדים את הבצק על קרש חיתוך מעץ ומכינים את הטליאטלה בעזרת מכונת פסטה.
6. בוצעים את גבינת העיזים ושמים אותה בסיר עם החלב והשמנת.
7. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים את המרכיבים עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
8. מבשלים את הטליאטלה.
מטגנים קלות עם חמאה ואגוזי לוז קצוצים.