*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
בואו לגלות איך מכינים את אחד הקינוחים האהובים והאייקונים בעולם.
קינוח זה אינו דורש כל הקדמה.
גלידה היא אולי הקינוח הכי אהוב ואייקוני בעולם - מככבת בכל מדינה ברחבי הגלובוס.
את מקורותיה ניתן למצוא כבר בעת העתיקה כאשר, ככל הנראה, פירות, חלב, דבש ומזונות אחרים הוחזקו בקירור לצורך שימור. יש לזכור כי ישנם דיווחים על מוצרי חלב קפואים המתוארכים לשושלת טאנג (618-907).
עם זאת, הגלידה כפי שאנו מכירים אותה היום הומצאה על ידי ברנרדו בואונטאלנטי, אדריכל מפורסם שעבד בחצר של קתרינה די מדיצ'י במאה ה-17.
עכשיו, בואו נלמד איך מכינים את המתכון הנפלא הזה!
3 ביצים
150 גרם סוכר
300 גרם שמנת להקצפה
10 גרם (3 כפות מלאות) !Prontissimo של Lavazza
60 מ"ל (4 ספלים) אספרסו "ריסטרטו"
1. מכינים ספל קפה אספרסו וממיסים !Prontissimo של Lavazza בתוך האספרסו החם.
2. מקציפים את השמנת הקרה עד לקבלת הסמיכות הרצויה ומניחים במקרר לזמן העיסוק ביתר ההכנות.
3. מפרידים את החלמונים מהחלבונים.
4. מוסיפים 100 גרם מהסוכר לחלמונים ומערבבים בעזרת מיקסר עד לקבלת קציפה דחוסה (מקציפים כשלוש דקות); לאחר מכן מוסיפים את הקציפה לשמנת המוקצפת: מערבבים במהירות נמוכה.
5. מקציפים את החלבונים יחד עם 50 גרם מהסוכר שנותר עד לקבלת קצפת יציבה.
6. מוסיפים הכול לשמנת והחלמונים בתנועות קיפול.
7. לאחר קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקפה הקר תוך כדי בחישה איטית.
שמים את הגלידה בקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.