*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
גלו איך להכין קפה "תוצרת איטליה" אמיתי.
אספרסו הוא אחד המשקאות האייקונים, האהובים והמוכרים ביותר. יתר על כן, הוא מייצג את התרבות והמסורת האיטלקית בכל רחבי העולם.
זהו סוג הקפה הנצרך והידוע ביותר באיטליה, שמופק מקלייה וטחינה של זרעי צמח העראביקה וצמח הרובוסטה.
מקורו ב-1884 בטורינו, כאשר אנג'לו מווריונדו רשם פטנט על ייצור המכונה. המצאה זו נולדה מהצורך לספק את דרישות הקפה של לקוחותיו במסעדה שלו בטורינו בזמן קצר יותר מאשר בשיטות הכנת הקפה המסורתיות שהיו זמינות אז.
אבל אחת הדמויות החשובות ביותר בהיסטוריה של האספרסו האיטלקי היא פייר טרסיו ארדואינו. בשנת 1905 הוא הבין את הפוטנציאל של המכונה ואת חשיבותה של מכונה המסוגלת להכין קפה במקום ולהקל על עבודתם של הבריסטות.
הסמל של האספרסו הוא הקרמה, שנוצרת בעקבות לחץ גבוה של מים שנדחפים דרך דיסק של קפה טחון ודחוס.