*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
סיפורה של שפית ידועה, מסעדנית, סופרת ואישיות טלוויזיונית אהובה
מוניקה גאלטי, אחת השפיות הידועות והמוכרות ביותר בלונדון, נולדה בסמואה אך גדלה בניו זילנד, תחילה באוקלנד ואז בוולינגטון.
התשוקה שלה לאוכל התחילה בגיל צעיר והושפעה מהשורשים האקזוטיים שלה בדרום האוקיינוס השקט. היא למדה ב-Central Institute of Technology, שם קיבלה את התעודה שלה באירוח בתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת.
לאחר שסיימה את לימודיה, היא הוכשרה אצל Lower Hutt ב מסעדת Timothy's שלו בוולינגטון. האט זיהה את הכישרון המיוחד שלה ועודד אותה להשתתף בתחרויות בישול באוסטרליה, אמריקה ואירופה.
גאלטי עברה ללונדון בשנת 1999 כדי לעבוד אצל מישל רו ג'וניור (Michel Roux Jr). במסעדת Le Gavroche שלו המעוטרת בשני כוכבי מישלן. למרות תפקידה הקודם ב-Timothy’s כשף דה פארטי (שף בכיר), היא התחילה לעבוד עבור רו כקומיס ראשון (שף זוטר). עם זאת, היא התקדמה במהירות לתפקיד סו-שף ב-Le Gavroche, והייתה לאישה הראשונה שמחזיקה בתפקיד כה בכיר במסעדה.
בשנת 2005, מוניקה הפכה לשפית הראשית במסעדה אחרת בבעלות מישל רו ג'וניור, Le Gavroche Tropiques במאוריציוס. לאורך השנים ועד לפרישתה ב-2015, היא עבדה 12 שנים במצטבר במסעדות Le Gavroche של רו.
בשנת 2017, לאחר שלקחה הפסקה קצרה כדי להתמקד במשפחתה, מוניקה פתחה את המסעדה הראשונה שלה בלונדון, Mere, יחד עם בעלה, הסומלייה יליד צרפת, דוד גאלטי.
מסעדה זו, הקרויה על שם אמה של מוניקה , היא כור היתוך של השפעות תרבותיות. המטבח של Mere שואב את השראתו ממאכלים מהילדות שלה ושל בעלה ויוצר שילוב מגוון וטעים של מטבח צרפתי קלאסי עם טעמים אקזוטיים מדרום האוקיינוס השקט ובישול בסגנון ניו זילנדי.
מלבד היותה מאסטר שף ומסעדנית מצליחה, גאלטי גם פרסמה שני ספרים, המטבח של מוניקה וThe Skills (הכישורים).
כיום, גאלטי היא גם אישיות טלוויזיונית אהובה, עובדת כמגישה ושופטת בתוכנית הבישול הפופולרית של רשת BBC2: "מאסטר שף": המקצוענים (MasterChef: The Professionals).
לצד מבקר המסעדות של הטיימס, ג'יילס קורן, גאלטי גם הנחתה שתי עונות של סדרת הטלוויזיה התיעודית ברשת BBC2 - מלונות מדהימים: החיים מעבר ללובי (Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby).