*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
*Lavazza אינה שותפה של Nespresso, והיא אינה מקבלת ממנה תמיכה או חסות
הפרויקט “I primi” מציג כיצד פולי קפה פשוטים יכולים לשפר את הכלכלה של מדינה.
גידול קפה יכול לסייע לכלכלת המדינה לצמוח.
בתימן, ייצור הקפה יכול לשמש לצורך חלוקה שוויונית של משאבים בין הקהילות המגדלות אותו.
הדבר יכול ליצור הזדמנויות כלכליות חדשות ולעודד התפתחות מקצועית בתוך שרשרת האספקה.
וזה יכול לטפח שילוב של נשים וצעירים.
תימן היא אחת המדינות העתיקות ביותר בעולם תחום ייצור הקפה, ותערובת הערביקה שלה היא מהטובות ביותר.
הודות למיקומה האסטרטגי, תימן תמיד הייתה צומת דרכים חשוב של נתיבי השיירות. עיר הנמל שלה, מוקה, מילאה תפקיד מכריע במסחר ובייצור עבור השווקים הזרים. במאה ה-15, מוקה הייתה היצואנית הראשית של קפה לשווקים באירופה ובמזרח התיכון.
עם זאת, תימן היא מדינה שסובלת בין היתר משיטות חקלאיות גרועות, חוסר ידע ותשתיות, אי שוויון מגדרי וכשלי שוק, וזו רשימה חלקית.
תימן סובלת מאז 2015 מסכסוך הרסני שהוביל לרעב כבד, מהקשים ביותר במאה השנים האחרונות. על פי האו"ם מדובר ב"אסון ההומניטרי החמור ביותר מעשה ידי אדם".
אם הקפה מילא תפקיד משמעותי כל כך בעברה של תימן, מה צופן לה העתיד? האם יש סיכוי שפולי קפה פשוטים יוכלו לעזור למדינה אחרי שנים של הרס ומשבר הומניטרי?
כנראה שכן.
למרות עשרות שנים של הזנחה וקיפאון במגזר החקלאי, אלפי משפחות תימניות עדיין נשענות על גידול קפה.
כיום, התגברות על העוני באמצעות גידול קפה היא אתגר מורכב - אך לא בלתי אפשרי.
מתוך אמונה שניתן לשפר גם את המצבים המאתגרים ביותר, השיקה קרן Lavazza את פרויקט “I Primi” - "הראשון" - בשיתוף פעולה עם קרן Qima41, ארגון ללא כוונת רווח הפועל מאז 2014 להשבת השגשוג של תימן באמצעות פיתוח כלכלי בר קיימא.
Lavazza וקרן Qima פועלות בשיתוף פעולה הדוק עם קבוצה קטנה של מגדלי קפה כדי להשיג שינוי חיובי ומתמשך על ידי תמיכה בהם ושיפור אמצעי המחיה שלהם.
אזורי הפעולה של הפרויקט הם המחוזות דמאר, איב וריימה.
המוטבים הם 1,500 יצרני קפה קטנים, 60% מהם נשים.
שם הפרויקט, "I Primi" או "הראשון", מתייחס לארבע פעילויות משמעותיות הקשורות לקפה שמיושמות בתימן בפעם הראשונה:
• ביצוע הסקר הארצי הראשון של מגדלי קפה. הסקר הראה שקפה מהווה 50% מההכנסה של משקי הבית, עם שולי רווח ממוצעים גבוהים;
• תכנון המשתלה הגדולה הראשונה. כושר הייצור שלה הוא 150,000 צמחים. היא מאפשרת גידול צמחים מאומתים גנטית הודות לטכנולוגיית זיהוי DNA של קפה.
• בניית מאגר המים הראשון בקיבולת של 900 מ"ק. הוא מאפשר ל-214 מגדלים ליהנות ממשאב יקר זה;
• מרכז העיבוד הראשון נמצא בבנייה. כושר הייצור והעיבוד של האתר הוא 150 טונות של פולי קפה, בשטח כולל של 2,500 מ"ר. המרכז יסייע ל-1,500 מגדלים, 50% מהם נשים.