היווצרות אבנית היא תופעה שמתרחשת באופן טבעי בעת שימוש במכונת קפה, והיא תפגע בקצב זרימת המים או תוביל לכך שהקפה שתכינו יהיה קר. מסיבה זו, יהיה עליכם להסיר אבנית מהמכונה אחת לשלושה חודשים בערך, ובכל פעם שנורת הסרת האבנית במכשיר נדלקת (עבור דגמי מכונות המצוידים בהתראה על הסרת אבנית). אם אתם גרים באזור שבו מצויים מים קשים, ייתכן שתידרשו לבצע הסרת אבנית בתדירות גבוהה יותר. Lavazza לא תישא באחריות בגין כל נזק שייגרם למכונה כתוצאה מאי הסרת אבנית.
להשלמת תהליך הסרת האבנית, יש להשתמש במוצר להסרת אבנית ממכונות קפה מסוג שאינו רעיל ו/או שאינו מסוכן לבריאות, שזמין בשוק.
אין לשתות את תמיסת הסרת האבנית ואת הנוזלים שעברו במכונה עד להשלמת המחזור.
לעולם אין להשתמש בחומץ כמסיר אבנית.
מהי הסרת אבנית, מדוע ובאיזו תדירות יש לבצע פעולה זו?