רצינו לחגוג את שורשיו ההיסטוריים של מוצר ייחודי זה. "שורשי הקפה" הוא מסע בעקבות מקורות הקפה, פול הפלא, כשעשה את דרכו לעבר העולם המערבי, תוך בחינת המשמעויות המוקנות לו בתרבויות שונות.
הפרויקט, שהפך גם לספר שנכתב על ידי העיתונאי "הנווד הקולינרי" ויטוריו קאסטלאני (שמוכר בשם שף קומלה), בוחן את אלפי הדרכים שבהן הקפה שונה כדי להתאים לטעמים ולהרגלים של האנשים השונים ששותים אותו מדי יום.
למרות שכיום ניתן להתייחס לאספרסו כ"שפת הקפה האוניברסלית שחולקים תושבי חמש היבשות, חשוב לזכור שבכל מדינה אפשר למצוא את 'הניבים המקומיים' שלה שעדיין קיימים כיום: הטקסים, ההרגלים והדרכים שבהם שותים קפה שמקושרים למסורות אינדיבידואליות" (שף קומלה).